PHPHILM logo

phoelich philm, dat zijn wij!

Film is niet meer wat het geweest is!

Hebben we het over film, dan hebben we het in deze tijd over intra- en internet, over Youtube en Vimeo, over HDTV, 2K, 4K... 8K zelfs en de ontwikkelingen lijken alleen maar sneller te gaan! Toen wij ruim 30 jaar geleden startten met Phoelich Film & TV producties hebben we de kracht van die digitale technolgie direct ingezien en omarmd. Zo waren wij een van de eersten in Nederland die van analoge montage over gingen op digitale editsets. Niet omdat het een leuke gadget was, maar gereedschap dat ons creatief en inhoudelijk meer mogelijkheden gaf. Zo kijken we ook naar de nieuwe media, als middel om verhalen zo effectief mogelijk in beeld en geluid te vertellen op het meest geschikte platform, of dat nu op een TV is, een smartphone of in een bioscoop.

 

Phoebeph-philm

voorheen: Phoelich film & TV producties

"Als je Phoebe Phoelich heet en dol bent op filmmaken…. en de prefix "phil-" liefde voor… betekent (zoals in filosofie*) ja, dan wordt het toch.. phphilm?"

Phoebe Phoelich

 

*afgeleid van het Griekse woord philoß (φιλειν)

 

 

phphilm

bestaat uit een kleine kern met heel veel ervaring, maar die graag werkt met jonge enthousiaste talenten; free-lance cameramensen, editors, regisseurs, journalisten, webdesigners. Juist die samenwerking stimuleert ons, houdt ons wakker, maar zij leren ook nog altijd van ons.

 

Naar film of docu kijk ik zoals ik een goed boek lees of een interessant tijdschrift. Er moet iets met me gebeuren. Het moet me raken of wijzer maken, liefst allebei! Zo kijk ik ook altijd kritisch naar onze programma's.

 

Margreet Ottes, office producer.

 

Email: Info@phphilm.nl         © phphilm 2014